Mine To Define. Sex Workers Survivors Speak Out

Det mest giftige og destruktive i debatter om kriminalisering eller rettigheder, er den måde den deler alt op i sort eller hvid. Debatten lukker munden på alle nuancer og bliver derfor ofte helt absurd.

En af de nuancer der går tabt er, at man godt kan have overlevet seksuelle overgreb i barndommen eller det samme i mødet med en sexkunde og samtidig være indædt modstander af en kriminalisering OG fuldstændig perfekt i stand til at se klart og tage rationelt vare på sig selv.

Enkelte eller flere dårlige oplevelser i sexarbejde og en generel glæde ved sexarbejde er ikke hinandens modsætninger.

Men når overgreb og dårlige oplevelser kun kan være et argument for kriminalisering bliver det umuligt for sexarbejdere at åbne munden om den side og arbejde åbent enten mod helbredelse eller reducering af risiko.

Det er en gift som nogle sexarbejdere tvinges til at sluge fordi folk uden for branchen ønsker at kriminaliserer den.

Herunder er en oversat introduktion til et Zine fra SWARM, hvor en række sexarbejdere skriver om emnet:

———————————————————————————-

Kære læser,
Du har her en sjælden ressource sammensat af nogle få mennesker som arbejder i sexindustrien og som identificerer sig som overlevende.

Vi besluttede at lave denne lille Zine for at give lidt plads til overlevende sexarbejdere som os selv og dele deres historier, analyser og vidnesbyrd … Vores liv er komplekse og ofte er det svært at sætte ord på, på grund af stigmatisering, skam og skyld i forbindelse med både sexarbejde og (seksuelt) misbrug.

Og hvad der nogle gange gør det endnu sværere er disse unuancerede diskurser og debatter om sexarbejde og prostitution: Lykkelig luder eller offer. Ressourcestærk eller misbrugt. Altid det ene eller det andet. Aldrig begge, aldrig ingen af dem.

Intet er så simpelt. Vi er dem prostitutions-modstandere bruger som statistik til at vinde debatter for mere kriminalisering.

Vi er de få fra det falske mantra, at “størstedelen af ​​prostituerede kvinder har oplevet seksuelt misbrug i deres barndom”.

Vores erfaringer omdannes til argumenter for at kriminalisere

Disse trætte argumenter tvinger os til at forblive tavse, at tie stille, holde disse historier i vores hoveder og ikke lede efter svar.

“Du voksede op i en voldelig familie og endte med at prostituere dig?”
– Du er lige blevet en brugbar kliché for kriminaliserings ivrige mennesker, der ønsker at bruge din erfaring til at fremme deres egen dagsorden og reducere dit liv til en historie om offer og forvirring.

“Du blev voldtaget på arbejde af en person, der udgav sig for at være kunde?”
– Et andet bevis på, at sexindustrien er roden til alle patriarkalske onder og bør afskaffes.

“Du vil gerne tale om misbrug og arbejde fra en sexarbejder-rettigheds perspektiv? “” Shhh … vær stille, du vil da ikke give flere argumenter til kriminalisering, vil du? ”

Men vi vil ikke holde mund længere. Intet skal forblive hemmeligt. Vi lærte denne sandhed på den hårde måde. Vores liv og oplevelser er en rejse mellem forskellige stater fra offer til modstand, modstandsdygtighed, til helbredelse.

Få ord, få indlæg i en Zine fra en sexarbejder-organisation  vil ikke være nok til at udforske kompleksiteten og det unikke af vores liv. Men måske vil det være en begyndelse
til at få demonteret denne undertrykkende fortælling om, at overlevende sexarbejder
skal reddes og er ude af stand til at tale for dem selv.