Sexarbejderes tilbud til Støjberg: Vi afstår fra efterlønnen

Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO) udtaler i anledning af 1. maj

Hvis sexarbejdere kan få lov at melde sig ind i en A-kasse ligesom alle andre, så afstår vi gerne fra muligheden for at tilmelde os efterlønsordningen.

Det er vores 1. maj-tilbud til beskæftigelsesminister Inger Støjberg. I et brev til os har hun afvist at støtte vores kamp for at få lov til at melde os ind i A-kasser, og dermed få ret til bl.a. dagpenge ved sygdom og til hjælp ved ønske om jobskifte.

Inger Støjberg mener, ligesom den tidligere beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, at sexarbejde er et ulovligt erhverv. I forhold til anden lovgivning, f.eks. udlændingeloven og momsloven, bliver sexarbejde betragtet som et lovligt erhverv. Justitsminister Lars Barfod har også netop i et samråd i retsudvalget betegnet sexarbejde som et lovligt erhverv.

Vi mener det er absurd, at de samme politikere, der påstår at vi bliver særligt skadet af vores erhverv, alligevel nægter os adgang til netop den efterlønsordning, der giver mulighed for at trække sig tidligt tilbage fra arbejdsmarkedet. Men vi ved, at regeringen ønsker efterlønsordningen afskaffet, og vi vil ikke lade den komme imellem sexarbejderes muligheder for at opnå den tryghed, det på andre punkter giver at stå i en A-kasse.