International Day to End Violence Against Sex Workers

Lørdag d 17/12   kl 12:00 på Kongens Nytorv markerer vi “International Day to End Violence Against Sex Workers ”

Dagen bliver markeret af tusinder af sexarbejdere i sexarbejderorganisationer over hele verden.

I Danmark protesterer vi over politiets seneste aktioner mod vores klinikker, hvor klinikejere og telefondamer arresteres og almindelige sexarbejdere forfølges. Det skaber lige præcis den angst og utryghed, som politikerne påstår, de vil beskytte os imod. I sidste ende kan det resultere i, at vi mister den sikkerhed som klinikkerne udgør.

De sexarbejdere og klinikker, der bliver forfulgt, er registreret hos Skat, og har hele tiden været det. Pludselig en dag får de at vide, at de er kriminelle – selv om loven er, som den hele tiden har været!

Politiet og Skat gennemfører aktioner, hvor sexarbejdere, klinikejere og telefondamer bliver nægtet de mest fundamentale borgerrettigheder.Det er f.eks., når politi foretager deres egen efterforskning selv om de kun har bemyndigelse til at beskytte Skat. Dermed mister vi reelt retten til at påberåbe os retsplejelovens paragraf 750. Det er, når de på deres egne kontrolaktioner truer telefondamer og sigter dem for samme forbrydelse, som 5 telefondamer netop er blevet frikendt for. Det er, når de pludselig begynder at håndhæve en lov om, at det er en forbrydelse at holde bordel – selvom bordellerne har ligget der i årevis, politiet selv er kommet der jævnligt på “tryghedsbesøg, og Skattevæsnet stempler dem som lovlige virksomheder – det handler om borgerens mulighed for at regne ud hvornår de holder sig inden for lovens rammer og hvornår de overskrider den.

Lige nu er det ulovligt at holde bordel, selvom det er lovligt at sexarbejde. Hvis man vil beskytte sexarbejderne, så giv os lovlige og regulerede arbejdssteder.

Det handler om sexarbejdernes sikkerhed.

Som almindelig borger må man også overveje, om man ønsker et land, hvor man rundt omkring kan finde diskrete massageklinikker med ordentlige forhold, eller et land, hvor politi og andre myndigheder bliver sat til at forfølge og straffe uskyldige mennesker?

Politiet har nedsat en ”task force mod prostitution og kvindehandel”.

Altså sidestilles frivilligt salg af sex med en forbrydelse. Men det er fuldt lovligt at sælge sex i Danmark. Det lykkedes IKKE SF og Socialdemokraterne at få flertal for et forbud. Måske fordi almindelige mennesker godt ved, at det ikke nytter noget at straffe og undertrykke dem, man påstår at ville hjælpe.

Derfor har politiet ingen ret til at bekæmpe sexarbejdere. Også politiet skal følge loven!
Mange af dem, der er blevet fængslet de seneste uger, vil blive løsladt igen uden dom. Regeringen, som i sidste ende er dem der bemyndiger politiet,  må vide, at det er uskyldige, de forfølger lige nu.

Uanset hvad du i øvrigt mener om sexarbejde – så støt vores kamp for rettigheder. Når mennesker, uanset erhverv, på så grov vis frakendes deres mest basale rettigheder, er det noget, der ved kommer os alle.

——————————————————-

Foto: Torben Svane

Se flere foto fra aktionen  HER

Comments are closed.