Sexarbejdernes InteresseOrganisation om aktiveringssag: Det er Line Barfod, der har noget at forklare

Line Barfod fra Enhedslisten vil have socialministeren og beskæftigelsesministeren til at forklare sig i sagen om kvinden, der i april kom i aktivering på en massageklinik i København. Men det er Line Barfod selv, der skylder en forklaring.

Kvinden fandt selv aktiveringspladsen, som hun åbenbart foretrak frem for andre muligheder. Sagen viser ikke et problem i aktiveringssystemet – den viser et problem med en fordomsfuld politiker, der vil misbruge velfærdsstatens sociale systemer til at moralisere over for borgerne.

SIO opfordrer ministrene til at rose Jobcenteret i Slagelse for at have håndteret sagen modigt og holde fokus på borgerens interesse, selv om borgerens ønske var usædvanligt og kunne give politisk ballade.

SIO arbejder for, at sexarbejdere og vores ansatte skal have samme rettigheder som alle andre. Ledige skal også have ret til at komme i aktivering på en massageklinik. Men der skal ikke være pligt til at acceptere en aktiveringsplads i forbindelse med sexarbejde. Det er efter SIO’s opfattelse et af de erhverv, hvor hensynet til den lediges overbevisning og personlige forhold må gå forud for kravet om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.