SF kræver klare regler om sexarbejde

SIO har modtaget flere henvendelse fra personer, som gerne ville vide hvordan de lovligt kan arbejde som telefondame for sexarbejdere.

Det deprimerende svar fra SIO har hidtil været, at det ikke pt. kan lade sig gøre. Man kan kun arbejde sort og dermed ulovligt og det kan vi selvfølgelig ikke opfordre til.

Men mange sexarbejdere har brug for telefondamer. De bruger telefondamen som et filter, en som sortere de seriøse kunder fra de useriøse – som tager imod kunderne og som rydder op efter dem … 

 

Men selvom sexarbejdere har brug for telefondamer og selvom der er flere som gerne vil udfylde funktionen, kan dette ikke lade sig gøre lovligt pga rufferiparagrafferne.

Både sexarbejdere og telefondamer tvinges altså til at have rod i regnskabet. Sexarbejderne kan ikke trække udgiften fra i deres regnskab og telefon damerne kan ikke opgive indtægten uden at risikere 4 års fængsel.

Det holder selvfølgelig politi og Skat beskæftiget …. og så er alle andre end sexarbejdere og telefondamer åbenbart glade

 

 

SIO har selvfølgelig klaget til retsudvalget

… og vi er rigtig glade for, at SF kan se at sexarbejdere bør have samme rettigheder som alle andre og at rufferiloven forhindre os i at få det:

“- Så længe det ikke er forbudt at prostituere sig, og det ikke er forbudt at købe sex, må vi give de kvinder, der ønsker at arbejde på den måde, en mulighed for at gøre det. Kræver det en lovændring, må vi lave det, for vi må have en stringent lovgivning hele vejen igennem, siger Anne Baastrup, som er næstformand i retsudvalget. ”

DF støtter også en revidering af rufferiloven:

“- Enten skal man tage konsekvensen og gøre det ulovligt, eller også må man gøre det muligt for dem at drive deres erhverv. Det er underligt, at man gerne må sælge sex, men ikke kan gøre det uden, at man kommer til at bryde loven, siger medlem af retsudvalget, Pia Adelsteen.”

Venstre har ikke rigtig forstået noget og tror at grunden til at sexarbejdere ikke bare laver deres egen a-kasse er, at vi ikke har brug for det … men hvis Kim Andersen fra Venstre mener, at vi er velkommen i a-kasse systemet er det da en positiv melding (det giver ikke rigtig mening at sige vi kun kan komme i en a-kasse hvis vi selv laver en) …. EL (Line Barfod) melder ud, at hun ikke bryder sig om at man sælger og købe sex og det er så grund nok for hende til at holde sexarbejde halvkriminelt (bekymrende at de også sidder i retsudvalget!)

Heldigvis rummer retsudvalget også Simon Emil Ammitzbøll, som udtaler det selvfølgelige:

“Det skal de da også (have samme muligheder som andre erhvervsdrivende). Man har et hyklerisk forhold til prostitution, hvor man presser sine normer ned over andre. Vi vil gerne lave de samme regler for prostituerede, så de får nogle ordentlige forhold i stedet for. ”

Eini Carina Grønvold fra Feministisk Initiativ udtaler:

“Jeg tror, at Danmark er klar til at diskutere – ikke bare forbud – men også rettigheder nu”