SIO har ikke længere talspersoner

SIO har ikke længere talspersoner, som står offentlig frem eller er behjælpelig med spørgsmål, henvisninger, undersøgelser eller interview.

Spørgsmålet om rettigheder er stadig aktuel og der er også stadigvæk mange kræfter som arbejder på at kriminalisere sexarbejde, hvilket stadigvæk vil være en katastrofe for sexarbejdernes sikkerhed og arbejdsvilkår.

Det er vi flere, der har argumenteret for i mange år. Argumenterne står på hjemmesiden her og den bliver ikke nedlagt foreløbig.

Ingen af de tidligere talspersoner har ændret holdning til sexarbejdet eller spørgsmålet om rettigheder. Men vi har alle oplevet at vores krav om rettigheder ikke bliver hørt. I stedet blev vi sat overfor mediernes forestilling om en modpol: den nu storfortrydende ex-luder eller de “ikke privilegerede” sexarbejdere, stofbrugerne eller migranterne, som medierne uden at spørge dem selv antog ønskede en kriminalisering.

Som medier og politikere framer debatten nu er det en unfair kamp, som vi ikke længere ønsker at deltage i.

I stedet vil vi lade videnskaben tale – vi henviser til Straffelovrådets anbefalinger, SFI’s undersøgelse og den seneste undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed og vi lader hellere end gerne folk fra Gadejuristen og SeksualPolitisk Forum tale på vores vegne.