Spørgsmål fra skoleelever

Inden I skriver

Mange studerende og skoleelever skriver til SIO når emnet på uddannelsen er Sexarbejde. Vi er glade for at blive spurgt og sender gerne relevante links og svarer på spørgsmål, som ikke besvares i disse links.

Men lad værre med at skrive “prostitution” og “prostituerede” når I henvender jer til SIO. SIO er Sexarbejdernes Interesse Organisation. Sexarbejdernes.

Prostitution og prostituerede er begreber som udelukkende bliver brugt negativt. En gang imellem ser man ordet brugt til at beskrive noget, der intet har med sexsalg at gøre. Se f.eks denne overskrift “Traditionelle medier prostituerer sig selv i en panisk ydmygende kamp for klik

Man ved godt, at der ikke bliver hentydet til at medierne sælger sex, men derimod at de gør noget skidt. Ydmyger sig selv. Sælger ud. Gør noget dårligt for at opnå en fordel.

Det er den betydning ordet og begrebet “prostitution” har fået i vores samfund i dag. Så kan man måske godt forstå, at det ikke er en betegnelse vi ønsker at bruge om vores erhverv eller os selv, for den sags skyld.

De fleste sexarbejdere over hele verden, bruger ordet “Sexarbejde” (eller sexwork) om deres arbejde.(wiki-link)

Når I henvender jer til sexarbejdere og sexarbejder-organisationer er det meget vigtigt, at I respekterer sexarbejdernes ønske om at blive kaldt sexarbejder (eller sexsælger) og at arbejdet kaldes sexarbejde (sexsalg)

I vil måske opleve den modsatte reaktion hvis I henvender jer til nogle, der ønsker sexarbejdet kriminaliseret. De vil blive meget glade, hvis I kalder det “prostitution” netop fordi ordet har den meget negative klang. Omvendt vil de blive enormt sure, hvis I skriver sexarbejde fordi der ligger i ordet, at det er et arbejde, og det ønsker de ikke at anerkende.

LINK vi altid henviser til

Rigtig mange svar på rigtig mange spørgsmål, findes derude på det store internet. Vi vil derfor altid svare en første henvendelse med at henvise til nogle få link:

http://www.sexarbejde.dk/
https://spoergenluder.wordpress.com/2010/03/21/svar-til-skoleopgaver/
http://www.exhore.dk/svar-til-skoleelev/

Danske nyere undersøgelser om sexarbejde

Ofte kommer der også spørgsmål om menneskehandel/trafficking, men det er der andre som ved meget mere om: https://www.youtube.com/watch?v=9l_Wn1rY5dM