Stop kludremiklen i Midt- og Vestjyllands Politi

SIO har udsendt pressemeddelelse som reaktion på denne artikel bragt af DR 02 juni 2010

Stop kludremiklen i Midt- og Vestjyllands Politi

Det er en skandale, at politiet i Midt- og Vestjylland endnu engang tolker loven kreativt for at stresse sexarbejdere.

Tom Nørskov fra Midt- og Vestjyllands Politi vil sende “bekymringsbreve” til 60 personer, der udlejer lokaler til sexarbejdere. Han truer dem indirekte med at blive retsforfulgt efter rufferiloven eller straffeloven.

Det var samme Tom Nørskov, der sidste somme ville ligge på lur efter udenlandske sexarbejderes kunder og straffe dem efter udlændingeloven, fordi de gav beskæftigelse til personer uden opholds- og arbejdstilladelse. Denne udmelding kaldte politiinspektør Ole Henriksen dagen efter tilbage og betegnede den som et udslag af “sommervarmen”. Det skete efter at SIO havde gjort opmærksom på, at sexarbejdere ifølge loven ikke er beskæftigede af deres kunder – de sælger kunderne en ydelse.

Også Tom Nørskovs udmelding denne sommer er tomme trusler. Almindelige mennesker, der viser almindelig opmærksomhed og moral, overtræder ikke nogen lov ved at leje lokaler ud til sexarbejdere. Heller ikke selv om det skulle vise sig, at lokalerne benyttes af en sexarbejder uden opholdstilladelse. Det sidste er højest strafbart, hvis det er forsætligt fra udlejers side.

<span style=”font-family:Arial;”>Inspirationen til “bekymringsbrevene” er hentet fra Oslo. Men i Norge er det ulovligt at leje lokaler ud til massageklinikker. Resultatet af denne lovgivning er tragisk – i Norge arbejder op mod halvdelen af sexarbejderne på gaden, hvor det i Danmark højest er 5-10 procent.</span style=”font-family:Arial;”>

Disse norske erfaringer viser, hvor usympatisk Tom Nørskovs nye initiativ er, og hvem det rammer. SIO tror heller ikke, at politidistriktets borgere ønsker, at sexarbejdere skal begynde at arbejde fra gaden i de midt- og vestjyske byer.

Politiinspektøren må også denne sommer gribe ind og sætte kludremiklen Tom Nørskov på plads.