8. marts-initiativet demonstrerer mod kvinders frihed

Sexarbejdernes Interesseorganisation: 8. marts-initiativet demonstrerer mod kvinders frihed

Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO) udtaler:

Det er sørgeligt at se, at den officielle kvindebevægelse, støttet af flere politikere, for andet år i træk demonstrerer for en kriminalisering af sexarbejde.

Det er kvinders eget valg, om de vil være sexarbejdere eller ej. At demonstrere for en kriminalisering af vores branche er at demonstrere mod kvinders frihed. Frihed er retten til at vælge selv. SIO bakker op om alle danskeres ret til at vælge selv, også selv om deres valg ikke er velset hos en elite af politikere og organisationer.

Det uærlige i 8. marts-initiativets kampagne illustreres af, at de endnu engang indkalder til demonstration på baggrund af usande påstande. Det er udokumenteret og usandsynligt, at omfanget af sexarbejde i Danmark er steget over de seneste årtier, og alle internationale undersøgelser, der sammenligner sexarbejdere og andre kvinder, viser, at sexarbejde ikke er skadeligt.

SIO har netop lanceret en række konkrete tiltag, der skal forbedre sexarbejderes vilkår. Vi kæmper for, at sexarbejdere skal have samme rettigheder som alle andre. Vi opfordrer alle besindige politikere til at bakke om denne kamp, og på den måde også klart vise alle andre danskere, at deres privatliv bliver respekteret. Vi opfordrer besindige politikere til at overhøre populistisk og grundløs nedgørelse af os og vores kunder.

SIO protesterer samtidig over den behandling, som myndighederne udsætter udenlandske sexarbejdere for. Udenlandske sexarbejdere bliver arresteret i flæng, og det er dokumenteret, at de uden lovhjemmel er blevet indespærret i det såkaldte beskyttelsestilbud, som varetages af Reden International. Vi opfordrer til, at man undersøger, hvordan udenlandske sexarbejderes i myndighedernes varetægt bedømmer disse myndigheder.