In memory of Vanessa Campos

Handling:
Demonstration, synligheds aktion, ” det hvide marked” 
Vi opfordrer deltagerne til at bære hvidt og bære hvide roser, røde paraplyer, og Vanessa billede / tegn og slogans mod kriminalisering, diskrimination og udelukkelser.
Brev skrevet til franske konsulater, den franske justitsminister, borgmester for ligestilling i Paris.

Kontekst:
Natten d. 16 august 2018 blev Vanessa Campos skudt i Paris, Frankrig. Vanesa var en transkønnet sexarbejder af Peruvianske afstamning. Hun levede og arbejdede som sexarbejder i Frankrig i 2 år. Sexarbejdet tillod hende at leve, mens hun hjalp sin familie i Peru.

Vanessa blev myrdet, mens en bande mænd prøvede at røve hendes kunde. Forbrydelsen blev begået med en politi-pistol. 5 mænd er blevet arresteret, og retslige procedurer vil finde sted i denne måned.

Mordet på Vanessa er en del af en lang liste over vold mod transkønnede kvinder, ofte sexarbejdere og migranter. Mellem 2009 og 2017 blev i alt 2609 transkønnede mennesker rapporteret dræbt i 71 lande mellem januar 2008 og september 2017.-forskning viser, at 62 % af de transkønnede mennesker, der er blevet myrdet, globalt set er sexarbejdere. Det stiger til 88 % i Europa. I Europa igen er 44 % af de transkønnede mennesker, der er blevet myrdet, migranter.

Transpersoner, sexarbejdere og deres organisationer har opfordret til radikale sociale og politiske ændringer for at standse volden mod os. Men selv om der er sket visse fremskridt på LGBT området, er de mest sårbare transpersoner og sexarbejdere fortsat udsat for ekstreme risici for diskrimination, stigmatisering og vold.

På trods af advarsler fra sexarbejder, LGBT, transpersoner, hiv, sundheds-og menneskrettigheds organisationer blev loven om sexarbejde ændret i 2016. Den såkaldte “svenske model” blev indført for at straffe kunder. Samtidig med at man opretholder alle love, der straffer sexarbejde og andre former for undertrykkelse. I april 2018 offentliggjorde “Medecins du monde” i Frankrig en undersøgelse af virkningen af den nye lov, der viste, at:

63 % af sexarbejderne har oplevet en forringelse af deres levevilkår, mere isolation og større stress.
78 % af sexarbejderne har oplevet et tab af indkomst som følge af faldet i antallet af klienter og fald i satserne.
42 % af sexarbejderne er mere udsat for vold.
70 % af sexarbejderne observerer ingen forbedring eller forringelse af deres forbindelser med politiet.
De mere marginaliserede sexarbejdere, herunder transkønnede sexarbejdere som Vanessa, er dem, der er mest berørt af lovændringen.

Desuden har racisme og anti-migrations love og politikker stor indflydelse på migranternes mulighed for at anmelde kriminalitet og adgang til domstolene. Migranter der sexarbejder i Frankrig har oplevet, at deres leve-og arbejdsvilkår er blevet forværret og de er ofte ikke er i stand til at få adgang til dokumentation (selv i tilfælde af alvorlig udnyttelse og trafficking). Stigningen i den ekstreme højrefløj og populistiske partier og udtalelser har ført til nye antimigrations og-praksis i Frankrig og i hele Europa.

Stillet over for disse trusler kræver vi en afslutning på volden mod transpersoner, migranter og sexarbejdere. Vi opfordrer til enhed og solidaritet fra alle sexarbejdere, transkønnede, lgbt, migranter, anti-racister, feminister og arbejderbevægelsen i Frankrig, Europa og Globalt! Støt vores aktionsdag ved at koordinere en protest den 21 september, skriv til franske institutioner, og brug medier og sociale medier.

Vores krav:
Slut vold mod transpersoner, migranter og sexarbejdere!
Ophæv kriminalisering af kunder og afkriminalisere sexarbejde!
Støt migranters legalisering og adgang til arbejde og retfærdighed!