Usaglig skattejagt på sexarbejdere må stoppe

Skat har ifølge DR opgjort, at skattekontrollerne mod sexarbejdere kun har indbragt 18 mio. kr. DR skriver, at flere retsordførere vil øge indsatsen for at ”hive flere penge ud af prostitutionsmiljøet.”

SIO påpeger, at konklusionen tværtimod må være, at snyd med skat og moms IKKE er særligt udbredt i forbindelse med sexarbejde. Der findes næppe nogen anden branche, der bliver kontrolleret så grundigt som vores. Men alligevel finder man kun snyd for et beløb, der formentligt udgør under 5 procent af den samlede moms- og skattepligt.

Sexarbejdere omsætter for cirka 1 mia. kr. om året. Der er hverken belæg for eller grund til at tro på DR’s postulater i programmet 21-Søndag om, at vores omsætning er ”ulovlige penge”, eller at vi ikke betaler skat.

Sexarbejderne skal naturligvis betale moms og skat som alle andre. Men retsordførerne er på tynd is, når de blindt går efter at hive penge ud af sexarbejdere.

Politikerne har allerede lagt så stort pres på Skat, at kontrolaktionerne efter SIO’s opfattelse i en række tilfælde foregår i strid med loven. Vi er i færd med at føre prøvesager om dette, og vi vil opfordre både rets- og skatteordførere til at sikre, at skatteindrivelsen foregår lovligt.