PM fra SIO: Bordeller overfaldet af indvandrerbande fredag aften

PRESSEMEDDELELSE fra SIO: Bordeller overfaldet af indvandrerbande fredag aften
Telefondamer og sexarbejdere er bange for at gå til politiet. SIO kræver handling fra Justitsminister Morten Bødskov

I går aftes fredag d. 15. februar, var medlemmer fra en kendt indvandrerbande rundt på forskellige klinikker og true de sexarbejdere og deres telefondamer, der var på stederne. Banden kræver beskyttelsespenge. De har forulempet og truet de tilstedeværende med henholdsvis kniv og pistol.

SIO har dokumentation for forløbet i form af udsagn fra dem, det er gået ud over, og i form af optagelser og billeder fra overvågningskameraer.

Vi ved, at noget tilsvarende er sket for klinikker med udenlandske sexarbejdere, der har betalt til banderne.

Flere sexarbejdere og telefondamer tør ikke gå til politiet. De er bange for, at de på den måde selv bliver mål for indsatsen mod ”prostitutionens bagmænd”. En frygt som er begrundet i, at i flere konkrete sager, er det de samme betjente, som foretager anholdelser af telefondamer, som tidligere har været på klinikkerne under de såkaldte tryghedsbesøg politiet foretager.

Gennem de senere år har politiet intensivt jagtet telefondamer og udlejere for at få dem dømt for rufferi. Det er meget ubehageligt for dem, det går ud over – også selv om næsten alle enten bliver frikendt eller bliver idømt milde, betingede straffe.

Politiet har aldrig fundet eksempler på organiserede kriminelle, der driver bordeller.

Vi kræver, at justitsminister Morten Bødskov tager konsekvensen af det, der i dag er veldokumenteret viden: At vi sexarbejdere og vores samarbejdspartnere ikke er organiserede kriminelle – vi er tværtimod ofre for organiseret kriminalitet, på linje med værtshuse og andre mindre erhvervsdrivende, der bliver afpresset.

Morten Bødskov har hidtil lukket øjnene for denne viden. Senest har han foreslået en lovændring, så det bliver endnu lettere at aflytte vores telefoner – ikke for at fange organiserede kriminelle, men for at for at chikanere os og vores samarbejdspartnere endnu mere.

Morten Bødskov har vist handlekraft ved at droppe tankerne om en kriminalisering af købesex. Nu må han vise handlekraft ved at stoppe en politiindsats, der kun er begrundet i en usaglig hetz mod vores branche. Vi kræver, at han gør det hurtigt, så tilliden mellem politi og sexarbejdere kan blive genoprettet, og vi kan få stoppet den vold, der lige nu er ved at eskalere.

Comments are closed.