PRESSEMEDDELELSE : Der må ryddes op i Kvinderådet

Der må ryddes op i Kvinderådet

Kvinderådet er gået med i en europæisk kampagne under titlen ”Together for a Europe free from prostitution”. I den forbindelse har organisationen og European Women’s Lobby udsendt en pressemeddelelse, hvor man har samlet påstande fra stort set alt det plat og fup, der er udgivet om sexarbejde de seneste ti år.

F.eks. hedder det, at antallet af sexarbejdere på gaden i Danmark er tredoblet siden 1999, selv om det for længst er opklaret, at det blot var KFUK’s Sociale Arbejde, der kom med forkerte indberetninger fra sine væresteder.

Kvinderådet må naturligvis selv bestemme, hvad det mener politisk. Men det er en paraplyorganisation, der bl.a. har de fleste partier, en række faglige organisationer og private foreninger som medlem. Den sidder, ifølge sin hjemmeside, i en række offentlige råd, nævn og udvalg, som er vejledende for politikere og andre beslutningstagere både nationalt og internationalt.

På den baggrund er det en skandale, at Kvinderådet vælger at sprede en række postulater, som man udmærket godt ved er usande, og som er nedværdigende for os, der arbejder som sexarbejdere – langt de fleste af os er som bekendt kvinder! Uanset hvad Kvinderådet mener politisk, så må det være et krav, at organisationen er saglig og respektfuld med de faktuelle oplysninger, den bruger i sin argumentation.

SIO opfordrer medlemmerne af Kvinderådet til at kalde organisationens ledelse og sekretariat til orden. Opfordringen går særligt til de politiske partier, der i Folketinget har brugt formuer på saglige udredninger fra bl.a. SFI og Straffelovrådet. Men opfordringen går også til Foreningen for Kønsforskning i Danmark og til Foreningen Sex & Samfund, der ikke kan være tjent med at lægge navn til så grove og stigmatiserende usandheder.

Comments are closed.