Vanvittig sympatisk

sexelancensexelance-logo

“Vanvittig sympatisk”

Det er sådan Københavns sundheds og omsorgsborgmester, Ninna Thomsen, beskriver projektet med Sexelancen.

Og det ér et godt og sympatisk projekt, fordi det er et projekt der faktisk forsøger at gøre noget.

Det skorter ikke på både individer og foreninger som udtaler sig, gerne i farverige eksplicitte vendinger, om hvor farligt det er at sexarbejde på gaden, men der har ikke været nogen forsøg på at gøre det mindre farligt. Allerhøjest har der været forslag om at kriminaliserer området yderligere, velvidende, at det så bliver endnu farligere.

Vi har også meget klare tal fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd der viser, at man er meget udsat for vold hvis man arbejder fra gaden. Tallene viser også, at det er meget sikkert at arbejde fra et bordel.

Løsningen ligger og råber endda meget højt fra de tal, men endnu har ingen reageret på dem. Før nu med Sexelancen.

Om det kommer til at virke efter hensigten, om kunderne vil gå med hen til sexarbejdernes sikre rullende klinik, det må tiden vise – men ønsket om et sikkert sted at arbejde fra er der. I artiklen fra 2013  siger de 2 Rumænske sexarbejdere, Miki og Valentina »Hvis der var en sexklub. Det ville være en stor hjælp.« og i går gik seje Annika Nielsen på i TV2 Lorry og sagde god for projektet med Sexelancen.

Hvis du, ligesom borgmesteren, synes dette er et vanvittigt sympatisk projekt (eller bare interessant) og gerne ser det fortsætte, så har du mulighed for at støtte projektet eller melde dig som frivillig her

sexelancen_medejer_5000kr_large sexelancen_kondomer_glidecreme_100kr_large sexelancen_hygiejneartikler_500kr_large